Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşecek

Donald Trump'ın önümüzdeki mayıs ayı içinde Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ile görüşmeyi kabul ettiği açıklandı.

Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşecek
ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki mayıs ayı içinde Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ile görüşmeyi kabul ettiği açıklandı.


DHA'nn haberine göre, Trump'ın, 'Beyaz Saray'ı ziyaret eden Güney Kore heyeti, Perşembe akşamı çok önemli açıklamalar yapacaklar' diye duyurduğu haberin ardından, Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Yong, Beyaz Saray'da Trump'a Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un davetini ilettiğini ve Trump'ın bu daveti kabul ettiğini duyurdu. Yong, iki liderin nükleer silahlardan arınma konusunu ele alacaklarını söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı 4Chung, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump'ın Kim ile Mayıs ayına kadar görüşmesinin beklendiğini söyledi.

Chung, yürütülen temaslarda Kim'in bundan sonra nükleer ve diğer füze denemeleri yapmaya ara vermeyi önerdiğini de ifade etti.

Bu hafta içerisinde Güney Kore heyeti, Kim ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Chung, Washington'daki basın toplantısında, "Yaptığımız görüşmede Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nükleer silahsızlanma taahhüdünde bulunduğunu Başkan Trump'a ilettim" dedi.

Chung ayrıca, "Kim, Kuzey Kore'nin bundan sonra nükleer veya füze denemeleri yapmaktan kaçınacağını da ifade etti" diye konuştu.

Chung sözlerini, "Başkan Trump bu bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti ve nükleer silahsızlanma sürecinin kalıcı hale getirilmesi için Mayıs ayına kadar Kim Jong-un ile görüşeceğini söyledi" diye sürdürdü. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER