Trump'tan harekat benzetmesi: İki çocuğun oyun parkında kavga etmesi gibi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'deki harekatını bir kez daha 'iki çocuğun kavga etmesine' benzetti. "İki gün çatışmamış olsalar Türkiye ateşkesi kabul eder miydi bilmiyorum" diyen Trump, "Bu, iki çocuğun oyun parkında kavga etmesi gibi" ifadelerini kullandı.

Trump'tan harekat benzetmesi: İki çocuğun oyun parkında kavga etmesi gibi
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’deki harekatı hakkında “İki gün çatışmamış olsalar Türkiye ateşkesi kabul eder miydi bilmiyorum” dedi. Trump, Suriye’nin kuzeyinde yaşananları “iki çocuğun parkta kavga etmesine” benzetti.

Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Fox News kanalında Sean Hannity’nin sorularını yanıtlayan Trump, “Şimdi askerlerimizi eve getirme zamanı. Bu çok ilginç bir şey, iki gün bir miktar çatıştılar, çok kötü olaylar. Türkiye ateşkes yapar mıydı bilmiyorum, Kürtler bölgeden çekilmeyi kabul eder miydi bilmiyorum ama bu iki günü yaşadılar. Bazı insanlar söylediklerimin çok iyi bir mukayese olduğunu düşündü, bazıları ise aksini. Ama bu iki çocuğun oyun parkında kavga etmesi gibi. Bir dakikalığına kavga etmelerine izin verirsin sonra onları ayırırsın. Bir anlaşma yapmak çok daha kolaydı” diye konuştu.

Trump daha önce de Türkiye ile SDG’yi ‘okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa’ benzeterek “Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım” demişti. ABD’nin eski Suriye özel temsilcisi Brett McGurk Trump’ın ‘kavga eden iki çocuk’ benzetmesini ‘ayıp ve cahilce’ şeklinde nitelendirmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER