İran: Türkiye-Rusya anlaşması olumlu bir adım

İran'dan Türkiye-Rusya anlaşması hakkında ilk yorum: Suriye'ye güvenlik ve istikrar getiren, ülkenin bütünlüğünü güvence altına alan her adımı memnuniyetle karşılıyoruz.

İran: Türkiye-Rusya anlaşması olumlu bir adım
İran, Türkiye ile Rusya’nın dün Suriye’nin kuzeydoğusu hakkında yaptığı anlaşmayı ‘olumlu bir adım’ olarak niteledi. İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musavi, “İran, Suriye’ye güvenlik ve istikrar getiren, ülkenin bütünlüğünü güvence altına alan her adımı memnuniyetle karşılıyor” dedi.


Musavi, “Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma olumlu bir adım. Bu anlaşmanın Türkiye’nin endişelerini ortadan kaldırmasını ve Suriye’ye barış ile güvenlik getirmesini umuyoruz” diye konuştu.

İran Dışişleri Sözcüsü önceki gün Türkiye’nin ABD’yle yaptığı anlaşma çerçevesinde Rasulayn ve Tel Abyad’da gözlem noktaları kuracağı yönündeki açıklamasına karşı çıkmış, bu sözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan tepki çekmişti. “İran’dan gelen bazı açıklamalar bende ciddi manada üzüntüye sebep olmuştur” diyen Erdoğan, “İran’dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani’den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi” demişti.

İran’la gerilime yol açan gözlem noktalarına dün Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmada değinilmiyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER