Sezgin Tanrıkulu'ndan partisine Barış Pınarı eleştirisi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin Suriye-Irak tezkeresine evet demesini eleştirdi. Tanrıkulu, "CHP kaybetti, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı" dedi.

Sezgin Tanrıkulu'ndan partisine Barış Pınarı eleştirisi
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün basına kapalı grup toplantısında partisinin Barış Pınarı Harekâtı’na yönelik tavrını eleştirdi. CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak barıştan yana olması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu’nun, Suriye-Irak tezkeresine CHP’nin ‘evet’ demesinin yanlış olduğunu söylediği belirtildi.

Tanrıkulu’nun, Suriye’ye yapılan harekatta gelinen noktada Türkiye’nin ve CHP’nin kaybettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise kazandığını dile getirdiği öğrenildi. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına CHP’nin daha fazla tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu’nun bu konuda komisyon kurma önerisinde bulunduğu belirtildi.

CHP’nin kapalı grup toplantısının ardından Meclis kulisine gelen Tanrıkulu’nu, konuşması dolayısıyla bazı CHP’li milletvekilleri tebrik etti.

AKSÜNGER: PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Öte yandan CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CNN Türk’te dün Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yaptığı açıklama ile iktidarı PYD ile görüşmediği için eleştirdi. Aksünger, Barış Pınarı Harekatı’nın konuşulduğu programda, “PYD konusunda ilk günden beri söylüyorum. Görüşülmesi gerekiyordu” dedi. Ahmet Hakan bu sözlerinin üzerine Aksünger’e, “PYD terör örgütü değil midir?” diye sordu. Aksünger de bu soruya, “Benim gözümde değil” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER