'Belediyeler engelliler için konukevi açsın' önerisi

Türkiye Belediyeler Birliği, Belediye Kanunu’nda yer alan 100 binin üzerinde nüfusa sahip belediyelerin açmak zorunda olduğu kadın ve çocuk konukevi maddesine engellilerin de eklenmesini önerdi.

'Belediyeler engelliler için konukevi açsın' önerisi
Down Sendromu otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlaştığının tespiti için Meclis çatısı altında çalışan araştırma komisyonunda belediyelerin bu alana yapacağı katkılar üzerine Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici sunum yaptı.

5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler kadın ve çocuklar için konukevi açmak zorunda olduğunu hatırlatan Ekici belediyelerin engelli evleri de açmasını ve buna dönük düzenlemenin yapılmasını komisyona önerdi.

400 YENİ ENGELLİ KONUKEVİ AÇILABİLİR

Türkiye’de birçok belediyenin engelli rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına adım attığını belirten Ekici, “Kurmayan belediyelerimiz için de bunu zorunlu hâle getirirsek halkımıza çok daha iyi hizmet sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi dışında nüfusu 100 bini aşan 345 belediye bulunuyor. Söz konusu belediye kanunundaki düzenlemeye kadın ve çocukların dışında engellilerin eklenmesiyle belediyeler tarafından yaklaşık 400 yeni engelli konukevi açılması hedefleniyor.

ENGELLİ KOMİSYONU KURULSUN ÖNERİSİ

Ekici’ye göre engelliler için belediyelerin atması gereken bir diğer adım da belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde yapılabilir. Meclis çalışma yönetmeliğinde yer alan zorunlu komisyonlara engelliler için de bir başlık oluşturulabileceğini ifade eden Ekici, bu komisyonun adı konusunda da, “Dezavantajlı gruplar komisyonu” adını önerdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER