Trump: Çok büyük bir şey oldu

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından, 'Çok büyük bir şey oldu' paylaşımında bulundu. Beyaz Saray, Trump'ın bugün (Türkiye saatiyle 16:00) 'önemli bir açıklama' yapacağını duyurdu. Amerikan Newsweek dergisi, ABD askerlerinin, Suriye'nin İdlib kentinde IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi hedef alan bir operasyon düzenlediğini ve Pentagon'un, Bağdadi'nin öldüğüne inandığını iddia etti. Reuters haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili de Amerikan Kuvvetleri'nin Ebu Bekir el Bağdadi'ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Trump: Çok büyük bir şey oldu
ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘az önce çok büyük bir şey oldu’ şeklindeki Twitter paylaşımı kamuoyunda merak uyandırırken, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin İdlib’de ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda ölmüş olabileceği iddia edildi.


Beyaz Saray, Trump’ın bugün ‘önemli bir açıklama’ yapacağını duyurdu, ancak açıklamanın içeriğine dair ipucu vermedi. Açıklama, Türkiye saatiyle 16.00’da yapılacak.

Öte yandan Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump’ın geçen hafta IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin hedef alınacağı çok gizli bir operasyona izin verdiğini ve bu operasyonun gerçekleştirildiğini iddia etti.

Habere göre Pentagon yetkilileri, Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen söz konusu operasyonda Bağdadi’nin öldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek üzere çalışma yaptıklarını kaydetti.

Haberde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray’ı bilgilendiren askeri yetkililerin, “Bağdadi’nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını” söyledikleri belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkili de, Amerikan Kuvvetleri’nin Ebu Bekir el Bağdadi’ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak operasyonun yeri ve detaylarını açıklamadı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER