Trump açıkladı: Bağdadi bir korkak gibi, ağlayarak öldürüldü

ABD Başkanı Donald Trump, beklenen açıklamayı yaptı ve IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin öldürüldüğünü ilan etti. Trump, Bağdadi'nin çok gizli bir operasyonla İdlib'de yakalandığını, kaçtığı tünelde de üzerindeki intihar yeleğini patlatarak kendisiyle birlikte üç çocuğunu öldürdüğünü açıkladı. Trump, operasyon için Rusya, Türkiye, Irak ve Suriyeli Kürtlere teşekkür etti.

Trump açıkladı: Bağdadi bir korkak gibi, ağlayarak öldürüldü
ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD’in lideri Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğünü açıkladı. Beyaz Saray’da açıklama yapan Trump, Bağdadi’nin ‘Suriye’nin kuzeydoğusunda Amerikan özel kuvvetlerinin yaptığı bir baskında öldürüldüğünü’ teyit etti.


‘BİR KORKAK GİBİ ÖLDÜ’

Bağdadi’nin operasyon sırasında çıkmaz bir tünele kaçtığını, intihar yeleğini patlatarak kendisiyle birlikte üç çocuğunu öldürdüğünü belirten Trump, “Bağdadi, köpeklerimiz onu takip ederken çıkışı olmayan bir tünele girdi. İntihar yeleğini ateşledi, kendisini ve üç çocuğunu öldürdü” dedi. ABD Başkanı, tünelin patlama sırasında çöktüğünü eklerken, Bağdadi için “Son anlarını tamamen korku içinde geçirdi… Bir köpek gibi öldü, bir korkak gibi öldü” ifadelerini kullandı. Trump, “Bağırıyordu, ağlıyordu, kendini kaybetmişti” dedi.

Trump, Bağdadi’nin nerede olduğuna dair yaklaşık bir ay önce bilgi almaya başladıkların ancak bol miktarda nakit parası olan IŞİD liderinin çok sık yer değiştirmesi nedeniyle zorlu ve çok gizli bir operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı.  ABD Başkanı, operasyon sırasında Bağdadi’nin yanında bazı IŞİD militanlarının da öldürüldüğünü, tam sayının ilerideki saatlerde açıklanacağını söyledi. Buna göre, baskının düzenlendiği yerleşkede bulunan 11 çocuk da Amerikan gözetimi altına alındı.

‘DNA TESTİ 15 DAKİKA İÇİNDE SONUÇ VERDİ’

ABD Başkanı, Bağdadi’ye DNA testi yapıldığını ve testten 15 dakika içinde sonuç alındığını da açıkladı.

‘TÜRKİYE NEREYE GİTTİĞİMİZİ BİLİYORDU’

Trump, Türkiye’nin rolü hakkındaki bir soruya da “Türkiye nereye gittiğimizi biliyordu, bazı topraklarında uçuş gerçekleştirdik. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çok alçaktan çok hızlı uçuş gerçekleştirdik” dedi.

RUSYA BİLİYOR MUYDU?

ABD Başkanı, Rusya’ya İdlib’de bir operasyon düzenleyecekleri konusunda bilgi verdiklerini ama içeriğe dair ayrıntı paylaşmadıklarını söyledi. Rusya’nın kendilerine hava sahasını açtığını belirten Trump, “Rusya bize harika davrandı” dedi.

‘HASSAS BİLGİLERE EL KONDU’

Trump, ABD özel kuvvetlerinin operasyon sırasında IŞİD hakkında hassas bilgilere el koyduğunu da söyledi.

‘CANLI İZLEDİM’

Trump, operasyonu Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Savunma Bakanı Mark Esper’in yanı sıra askeri yetkililerle birlikte canlı izlediklerini açıkladı.

BİR ORDU KÖPEĞİ YARALANDI

Trump, Bağdadi’nin öldüğü tünelde Amerikan ordusunun bir köpeğinin de yaralandığını belirtti.

SURİYE YÖNETİMİNE DE TEŞEKKÜR ETTİ

ABD Başkanı, operasyon için Rusya, Türkiye, Irak ve Suriyeli Kürtlere teşekkür etti. Trump’ın Suriye yönetimine de hava sahasının kullanılması nedeniyle teşekkür etmesi dikkat çekti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER