Ukrayna: İstanbul saldırısının 'planlayıcısı' Çatayev paralı muhbirimiz

Ukrayan, Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu sanılan Çeçenistan uyruklu Ahmed Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi

Ukrayna: İstanbul saldırısının 'planlayıcısı' Çatayev paralı muhbirimiz

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen Çeçenistan uyruklu Ahmed Çatayev, Ukrayna hükümetinin paralı muhbiri çıktı.

Konuyla ilgili açıklama, Ukrayna’nın Odessa kenti emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze’den geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Odessa Emniyet Müdürü, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Bu açıklamadan önce, ABD’li bir yetkili, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının IŞİD’li Ahmet Çatayev tarafından planlandığını söylemiş, Çatayev’in, IŞİD’de üst düzeyde görevler üstlendiğini açıklamıştı.

ABD Kongresi Üyesi ve İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael Mccaul, ‘Tek Kollu’ lakabıyla bilinen Çatayev için “Pek çok kez Suriye’ye gitmiş ve örgütte savaş bakanlığında üst düzey operasyonları yönetmiş” dedi.

Gürcistan parlamentosu savunma ve ulusal güvenlik komitesi başkanı İrakliy Sesiaşvili ise, Çatayev’in eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili döneminde istihbaratta görev yaptığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER