Ukrayna ordusu: Rus kuvvetlerinin üç günlük mühimmat ve yiyeceği kaldı

Ukrayna ordusu Rus askerlerinin mühimmat ve yiyecek stoklarının bitmek üzere olduğu yönünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Rus kuvvetlerinin tankerlerle doldurulan üç günlük yakıt ikmali var.

Ukrayna ordusu: Rus kuvvetlerinin üç günlük mühimmat ve yiyeceği kaldı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı son askeri duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya ordusunun mühimmat ve yakıt krizi yaşadığı iddia edildi.

Rusya ordusunun ülkede "üç günden fazla sürmeyecek" mühimmat ve yiyecek stoklarına sahip olduğu ifade edilen açıklamada, "Rus kuvvetlerinin tankerlerle doldurulan üç günlük yakıt ikmali var. Asker toplama ihtiyacını karşılayamadılar. Son 24 saat içinde Ukrayna Hava Kuvvetleri bir uçak, altı insansız hava aracı (İHA) ve iki helikopter olmak üzere dokuz Rus hava hedefini vurdu" denildi. Açıklamada, Ukrayna ordusunun başkentin yaklaşık 60 kilometre batısındaki Makariv'in geri alındığı da ifade edildi. 

ZELENSKİY: RUS KUVVETLERİNİN İLERLEMELERİ YAVAŞLATILDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de dün gece ülke televizyonlarında yayınlanan röportajında, Ukrayna ordusunun Rus kuvvetlerini geri püskürttüğünü ve ilerlemelerini yavaşlattığını söylemişti. Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Harkov bölgesinde bir Rus uçağının düşürüldüğünü de ifade eden Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kırım ve Donbass konusunu görüşmeye hazır olduğunu da belirtmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER