Virüsten ölenlerin sayısı SARS'ı geçti

Çin'de ortaya çıkan yeni tip virüsten ölenlerin sayısı 361'e yükselerek, 2003'te tüm dünyaya yayılan SARS salgınında yaşamını yitirenlerin sayısını geçti. Çinli yetkililer, virüsten etkilenenlerin sayısının ise 17 bin 238'e çıktığını açıkladı.

Virüsten ölenlerin sayısı SARS'ı geçti
Çin’in Wuhan kentinden yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı, SARS salgınında hayatını kaybedenleri geçti. Çinli yetkililer, şu an için ‘2019-nCoV’ diye adlandırılan virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 361’e yükseldiğini açıkladı. 2003 yılında Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan SARS virüsü salgınında 249 kişi ölmüş, 5 bin 327 kişi enfekte olmuştu. Wuhan virüsünden dünya çapında enfekte olanların sayısıysa 17 bin 238’e yükselmiş durumda.

WUHAN’DAKİ YENİ HASTANE AÇILACAK

Koronavirüs salgınının merkez üssü sayılan ve binlerce kişinin enfekte olduğu Wuhan’da yeni yapılan dev hastanenin ise bugün açılması bekleniyor. Hastane, zatürre hastaları için özel olarak inşa edilmişti.

MASKE KRİZİ

Öte yandan, Pekin yönetiminin virüs salgınını yönetme biçimi de tartışılmaya devam ediyor. Son olarak, Wuhan’da hükümet yetkililerinin sağlık çalışanlarının bağış yoluyla edindiği maskeleri ellerinden aldığı iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Çin’de maske yetersizliğinin ortaya çıkması sonucu, son iki haftada sağlık çalışanlarının çöp poşetlerinden koruyucu ekipman yaptığı ve hastanelerde uyuduğu görüntüler de yayılmış; bunun üzerine ülkenin birçok yerinden bağış yağmıştı.

Öte yandan, Çin’in Twitter’ı sayılan Weibo’da sağlık görevlilerinin N95 isimli özel solunum maskesi taktığı da görüntülendi.

Fotoğraf: Weibo

HONG KONG’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

Hong Kong’daysa yüzlerce sağlık çalışanı, Çin sınırının kapatılması için grev yapıyor. 15 vakanın tespit edildiği Hong Kong’da hükümet, belirli geçiş noktalarını kapattı ancak giriş çıkışları tamamen yasaklamış değil. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER