Yalnızca altı gün yetecek solunum cihazı kaldı

New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletteki hastanelerde altı gün yetecek solunum cihazı kaldığını açıkladı. Cuomo, bir günde 13 bin 383 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, "New Yorklulara dışarı çıkarken yüzlerini ev yapımı yüz maskesi, atkı, eşarp, bandana gibi şeylerle kapatmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Yalnızca altı gün yetecek solunum cihazı kaldı
New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletindeki hastanelerde yalnızca altı gün yetecek solunum cihazı kaldığını açıkladı. Çin’den 3 bin adet solunum cihazı sipariş edildiğini söyleyen Cuomo, ‘her olasılığın ve önlemin araştırıldığını’ ifade etti. Cuomo, her gün korona virüsü salgını nedeniyle, hastaneye kaldırılan kişilerin sayısın arttığını aktardı.

Cuomo, New York’ta son 24 satte 432 kişinin öldüğünü ve ölü sayısının 2 bin 373’e çıktığını duyurdu. New York’ta bir önceki gün 83 bin 712 olan vaka sayısı ise 92 bin 381’e yükseldi.

Cuomoi, hastaneye kaldırılanların sayısının da her geçen gün arttığını ve bir gün içinde 13 bin 383 kişinin hastaneye kaldırıldığını aktardı.

BELEDİYE BAŞKANI: YÜZÜNÜZÜ KAPATIN

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New Yorklulara dışarı çıkarken yüzlerini kapatmaları çağrısında bulundu. Salgınla ilgili düzenlediği günlük basın toplantısında Bill de Blasio, “New Yorklulara dışarı çıkarken yüzlerini ev yapımı yüz maskesi, atkı, eşarp, bandana gibi şeylerle kapatmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Bill de Blasio, öte yandan vatandaşları tıbbi maske kullanmaktan kaçınmaları için uyararak, bunun hastanelerdeki sağlık çalışanları için maske yetersizliğine yol açabileceği endişesinden kaynaklandığını dile getirdi. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER