Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern gittiği kafeye alınmadı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sosyal mesafe kuralları gereğince gittiği bir kafenin kapısından çevrildi. Ardern'in ofisinden yapılan açıklamada virüs nedeniyle kafe ve restoranlarda bekleme sürelerinin normal olduğu belirtilerek, "Başbakan, herkes gibi kendisinin de beklediğini söylüyor" denildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern gittiği kafeye alınmadı
Korona virüsüne karşı sergilediği liderlikle örnek gösterilen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sosyal mesafe kuralları nedeniyle bir kafeye alınmadı. Ardern ve partneri Clarke Gayford, yeniden açılmaya başlayan ülkede, fiziksel mesafe kuralları uyarınca kapasitesi dolmuş olan bir kafenin kapısından geri çevrildi.

Yeni Zelanda basınındaki haberlere göre çift, dün geç kahvaltı için başkent Wellington’daki Olive isimli popüler kafeye gitti. Ancak çift, sosyal mesafe kuralları nedeniyle yer kalmadığı için içeriye alınmadı. Kısa süre sonra kafede bir masa boşalınca bir garson peşlerinden koşarak onları içeri davet etti.

‘BAŞBAKAN DA HERKES GİBİ BEKLER’

Haber sosyal medyada ilgi çekerken, Ardern’in ofisinden yapılan açıklamada virüs kısıtlamaları nedeniyle kafe ve restoranlarda bekleme sürelerinin uzamasının normal olduğu belirtilerek, “Başbakan, herkes gibi kendisinin de beklediğini söylüyor” denildi. Clarke ise Gayford Twitter hesabından yaptığı açıklamada, rezervasyon yaptırmamış olmalarından kendisinin sorumlu olduğunu belirtti. Kafenin yetkilileri ise New Zealand Herald gazetesine isim vermeden yaptıkları açıklamada, Ardern ve Gayford’a istisnai bir muamele yapılmadığını söyledi.

Yeni Zelanda, korona virüsüne karşı en sıkı tedbirleri çok erken alan ülkelerden biri olmasıyla dikkat çekmişti. Ardern’in bu süreçte sergilediği liderlik ve açıkladığı ekonomik yardım paketleri övgü alırken, ülkede şu ana dek 1149 korona virüsü vakası ve 21 ölüm kaydedildi.

Ardern’in hükümeti sosyal kısıtlamaların birçoğunu geçtiğimiz perşembe günü hafifletmiş, kafe, sinema ve alışveriş merkezi gibi yerler iki ay sonra açılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER