YPG: Cezaa direnişi zafere kadar sürecek

Batı Kürdistan'ın Girkê Lêgê kentinde basın mensupları ile bir araya gelen Halk Savunma Birlikleri (YPG) sözcüsü Rêdûr Xelil, "Cezaa'da zafere kadar direnişimiz sürecektir" dedi.

YPG: Cezaa direnişi zafere kadar sürecek
YPG Genel Komutanlığı, bugün saat 11:00'da onlarca basın çalışanı ile bir araya gelerek, Irak ile sınırı olan Batı Kürdistan'ın Cezaa bölgesinde 19 Ağustos'tan beri devam eden çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

YPG sözcüsü Rêdûr Xelil, kendilerini İslam Devleti (İD) olarak ilan eden insanlık dışı IŞİD çetelerinin Şengal ile Rojava arasındaki bağlantıyı koparmak istediğine dikkat çekerek, ancak YPG ve Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) savaşçılarının direnişi sonucunda çetelerin ağır darbe aldıklarını kaydetti.

Xelil şöyle dedi: "Şu an çok hassas bir süreçten geçiyoruz. DAIŞ çeteleri tüm güçleriyle Şengal bölgesi ve Cezaa kasabasına saldırmaktadır. Bu saldırıların amacı Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. YPG güçlerimiz, DAIŞ çetelerinin bu plan ve saldırılarının boşa çıkarılmasında çok önemli ve büyük bir rol oynadı. Halen süren bu çatışmalarda bugüne kadar 23 arkadaşımız şehit düştü. Yüzlerce çete üyesi öldürüldü ve bunlardan 3'ü emirdi."     

YPG savaşçılarının Kürdistan topraklarının özgürleştirilmesi ve üzerinde yaşayan tüm hakların savunulması için yaşamlarını feda ettiklerini ifade eden Xelil, "YPG genel komutanlığı olarak tüm cezaa direnişi şehitlerimizi saygı ve minnetle selamlıyoruz. Anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın ve halklarımıza sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz" diye belirtti.

Son bir haftadır Irak ve Suriye'nin birçok yerinden güçlerini toplayan IŞİD çetelerinin Cezaa kasabasına yönelik büyük bir saldırı geliştirdiğini belirten Xelil, çetelerin bu saldırılarda yoğun bir şekilde ağır silahlar kullandığını söyledi.

AMAÇLARI ŞENGAL-ROJAVA BAĞLANTISINI KOPARMAK, RİMELAN'A GİTMEKTİ

Xelil şunları belirtti: "DAIŞ çetelerinin Cezaa'ya yönelik saldırıları çok amaçlıydı. Her şeyden önce Cezaa ile Şengal arasındaki hattı ele geçirmek ve Şengal'de tamamlayamadıkları katliamları sonuca götürmek istiyorlardı. Bu hattı ele geçirerek YPG savaşçılarının şahsında Kürt halkından intikam almayı, YPG savaşçılarının iradesini kırıp Rimêlan kasabasına yönelmeyi hedefliyorlardı. Ancak savaşçılarımız kahramanca bir direniş sergileyerek tüm bu plan ve kirli amaçların sonuca ulaşmasını engellemiştir. DAIŞ ve destekçilerinin tüm planları bu direnişle boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra da zafere kadar direnişimiz sürecektir. "

Xelîl, YPG olarak Kürt güçleri YBŞ ve HPG'nin yanında ve omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini vurgularken, her dört parçada Kürdistan'ın özgürlüğü için çetelere karşı duracaklarını ve Cezaa direnişlerini zafere kadar sürdüreceklerini kaydetti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER