Siirt'te Baraj Sularına Kapılan Son Kişinin Cesedi Bulundu

Siirt'te piknik yaparken kapağı açılan Alkumru barajının sularına kapılan altı kişiden sonuncusu olan 10 yaşındaki Sema Parlaküşer'in cesedi üç gün sonra bulundu.

Siirt'te Baraj Sularına Kapılan Son Kişinin Cesedi Bulundu
 Siirt'in Tillo ilçesi yakınlarında Botan Çayı üzerindeki Alkumru barajından bırakılan sulara kapılarak 24 Ağustos günü kaybolan altı kişiden sonuncusunun bedeni bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada beş baraj çalışanının ifadesi alındı.

Yaklaşık 15 kilometrelik alanda yapılan aramalar bugün saat 12.00 sıralarında sonuç verdi. Arama çalışması üç gündür devam ediyordu.  10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedi, Alkumru Barajı'na 6 kilometre uzaklıkta nehir yatağında çalılıkların arasında bulundu.

Arama çalışmaları

Aramalar sırasında ilk olarak suya kapılan 34 yaşındaki Osman Parlaküşer'in kızı 6 yaşındaki Şeval Parlaküşer'in cesedi bulundu. Pazar sabah saatlerinde ise Osman Parlaküşer, diğer kızı 8 yaşındaki Betül Parlaküşer ile 27 yaşındaki Ahmet Tente ve 36 yaşındaki Fikret Tente'nin esetleri bulunup çıkarıldı. Yapılan aramalarda Osman Parlaküşer'in büyük kızı 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'e ise ulaşılamamıştı. 

Arama çalışmaları AFAD'ın Diyarbakır, Siirt, Batman ekipleri, Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı arama ekibindekilerin içinde bulunduğu toplam 35 kişi katıldı; havadan da askeri helikopter desteği vardı.

Beş görevli ifade verdi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Alkumru ve Kirazlı barajlarının elektrik üretim ünitelerinde görev yapan beş kişi gözaltına alındı. Siirt Adliyesi'ne getirilen ve Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren görevliler, adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER