Yunanistan'da ülke genelinde karantina uygulaması başladı

Covid-19 vakalarının arttığı komşu Yunanistan'da karantina uygulaması başlarken, yetkililer tedbirlerin 'katı bir şekilde' kontrol edileceğini aktardı. Evden çıkmak izin özel iznin şart koşulduğu ülkede, sağlık tedbirlerine uymayan kişilere 300 euro para cezası kesilecek.

Yunanistan'da ülke genelinde karantina uygulaması başladı

Korona virüsü vakalarının arttığı komşu Yunanistan'da ülke genelinde karantina uygulaması bugün başladı. Yetkililer, karantina tedbilerinin 'katı bir şekilde' takip edileceğini ve sağlık önlemlerinin ihlal edilmesi durumunda para cezası verileceğini duyurdu.

KURALLARA UYMAYANARA 300 EURO CEZA

Kapalı ve açık alanlarda maske kullanmayan ve sosyal mesafe kurallarına uymayan kişilere 300 euro (yaklaşık 3 bin TL) para cezası kesileceği belirtildi. Market ve eczaneler dışında tüm dükkanların kapalı olacağı ülkede, ilkokullar açık kalacak ancak liseler kapatılacak.

ÖZEL İZİNLE EVDEN ÇIKILACAK

Vatandaşların özel izinle evlerinden çıkabileceği Yunanistan'da, bu izinler şu durumlarda uygulanacak: Eczane ziyaretleri ve doktor randevuları, market alışverişi, online işlemin yapılamadığı durumlarda banka ziyareti, okula giden çocuklara refakat, cenaze ve ebeveyn ziyaret hakları, fiziksel egzersiz ve evcil hayvan gezdirme. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER