Zelenskiy: Kiev'e saldırı BM'yi küçük düşürmek için yapıldı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Kiev'e yapılan füzeli saldırıyla ilgili "Rusya'nın küresel kurumlara karşı gerçek tutumu, BM'yi küçük düşürme çabaları hakkında çok şey söylüyor" dedi.

Zelenskiy: Kiev'e saldırı BM'yi küçük düşürmek için yapıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette Rusya'nın kente füze atmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, yayınladığı video konuşmasında "Bu saldırı, Rusya'nın küresel kurumlara karşı gerçek tutumuyla ilgili çok şey söylüyor. BM'yi ve örgütün temsil ettiği her şeyi küçük düşürmeye çalıştılar" mesajı verdi.

Ukrayna lideri Zelenskiy, şunları söyledi: "Guterres'le Kiev'deki görüşmelerimizin sona ermesinden hemen sonra Rus füzeleri kente uçtu. Beş füze. Bu, Rusya'nın küresel kurumlara karşı gerçek tutumu, Rus liderliğinin BM'yi ve örgütün temsil ettiği her şeyi küçük düşürme çabaları hakkında çok şey söylüyor. Uygun ve güçlü bir tepki gerekiyor. Savaşın bittiğini düşünemeyiz. Hala savaşmak zorundayız. İşgalcileri kovmamız gerekiyor."

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ise Rusya'nın Kiev'e füzeli saldırısını "sapkın davranış" olarak tanımladı. Ukrayna savaşının dünya güvenliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Şmihal, "İşgalcinin bu cüretkar davranışlarının BM Genel Sekreteri tarafından uygun şekilde değerlendirileceğinden eminim" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER