16 ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde bugün eğitim yapılmayacak.

16 ilde eğitime kar engeli

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerde ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Artvin, Rize, Bolu, Hakkari, Kastamonu, Kastamonu, Trabzon ve Karabük valiliklerinden yapılan açıklamaya göre, illerde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim-öğretim yapılamayacak. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Öte yandan Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede tüm, 7 ilçede de köy okullarında bugün eğitim öğretime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Çanakçı, Dereli, Güce ve Yağlıdere tüm eğitim kademelerinde, Doğankent, Espiye, Görele, Eynesil, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde ise köy okullarında bugün eğitim öğretime ara verilecek.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Torul ve Kürtün ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitimine ara verildi.

Ordu Valiliği de Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerine bulunan okulların tamamında, Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamında olan okullarda eğitim yapılamayacağını bildirdi.

Van'ın Gevaş Kaymakamlığı ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile Halk Eğitim, özel eğitim ve rehabilatasyon merkezlerinin tatil edildiğini duyurdu.

Tokat Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de "Almus ilçemizde hava şartlarından dolayı eğitime 17 Ocak Pazartesi günü ara verildi. Reşadiye ilçesinde de sadece taşımalı eğitim yapılan okullar hava şartları nedeniyle tatil edildi" diye konuştu.

Şırnak'ta kent merkezi ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullara ara verildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü; İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy, Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçesinde bazı okullarda kar ve buzlanma nedeniyle 17 Ocak Pazartesi okulların tatil edildiği duyuruldu. Eğitim öğretime ara verilen okulların detaylı listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ardahan'ın Posof ilçesindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde de eğitime bugün ara verildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER