Erdoğan: FETÖ konusunda Arnavutluk'tan hemen harekete geçmesini bekliyoruz

Erdoğan, Arnavutluk'un 'FETÖ ile mücadele' konusunda daha hızlı adımlar atması gerektiğini belirterek "Arnavutluk'ta FETÖ'nün hâlâ faaliyet alanı bulabilmesi bizi derinden yaralamaktadır" dedi.

Erdoğan: FETÖ konusunda Arnavutluk'tan hemen harekete geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ile Türkiye arasında 7 anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Erdoğan, Arnavutluk'un 'FETÖ ile mücadele' konusunda daha hızlı adımlar atması gerektiğini ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran’da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan, Arnavutluk ile 1 milyar dolarlık ticaret hacminin hedeflendiğini söyleyerek, "Yatırımlarımızın toplam miktarı 3.5 milyar dolardır. 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Arnavutluk'un vereceği güçlü destekle bu sayı daha da artacaktır" dedi.

7 ANLAŞMA İMZALANDI

Arnavutluk ile Türkiye arasında 7 yeni anlaşmanın imzalandığını aktaran Cumhurbaşkanı, "Arnavutluk'ta kendi evimizde gibi hissettik. 2019'da meydana gelen depremde acılarınızı yüreğimizde hissettik. Gerçek dost çağrılmadığında koşandır bilinciyle hemen hareket ettik. Depremde evleri yıkılanlar için verdiğimiz konut sözünü yerine getirdik. 522 konutu rekor sayılacak sürede yaptık. Bundan sonra da iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

'DERİNDEN YARALAMAKTADIR'

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile yapılan görüşmelerde FETÖ ile mücadeleye değindiklerini, FETÖ'nün Arnavutluk'taki faaliyet alanı bulabilmesinin kendilerini derinden yaraladığını savunan Erdoğan, "Bu örgüt demokrasimizi hedef alan başarısız bir darbe girişiminde bulundu. Bu terör eylemi sırasında 251 vatandaşımızı şehit ettiler. Arnavutluk'ta FETÖ'nün hâlâ faaliyet alanı bulabilmesi, bizi ve evlatlarını şehit veren ailelerimizi derinden yaralamaktadır. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir. Arnavutluk'tan, ülkedeki FETÖ yapılanmasına karşı hemen harekete geçerek, ilişkilerimizin bu sebeple gölgelenmesine meydan verilmemesini bekliyoruz. Elinde masumların kanı olan bu yapının sadece Türkiye'ye değil varlık gösterdiği her ülkeye büyük bir tehdit oluşturduğu aşikardır" dedi.

'OYALAMA TAKTİĞİ DEVAM EDİYOR'

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik tutumu konusundaki bir soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada AB'nin yaklaşım tarzından öte bizim için NATO'nun yaklaşım tarzı önemli. Çünkü Avrupa Birliği henüz Türkiye'yi üye olarak kabul etmiyor ki. Oyalama taktiği devam ediyor. Biz NATO'nun güçlü bir üyesiyiz" yanıtını verdi.

'BUNUN SORGULAMASI YAPILMAZ'

Erdoğan, heyetler arası yapılan görüşmede konuşulanlarla ilgili de şunları söyledi:

"Balkanlar'daki durumu da konuştuk. Buradaki barışı ve huzuru çok önemsiyoruz. Üzerimize düşeni nasıl yaptıysak, bundan sonra da aynı şekilde huzurun teminatı için garanti ülkelerden birisiyiz. Kardeşlik hukuku farklıdır. Ne zaman nerede ne olacak bunun sorgulaması yapılmaz. Yardımlarımız kardeşlik hukukuna dayalıdır." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER