El Salvador Başkanı Bukele: Öncelikle Bitcoin diyarından Türkiye'ye selamlar

El Salvador'un, beyaz şapkası ve kot pantolonuyla "en havalı diktatör" olarak tanınan Devlet Başkanı Bukele, Türkiye'yi tweetle selamladı: Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan Türkiye’ye selamlar.

El Salvador Başkanı Bukele: Öncelikle Bitcoin diyarından Türkiye'ye selamlar

Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan Orta Amerika ülkesi El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi. 

Genellikle ters taktığı beyaz spor şapkası ve kot pantolonuyla çok konuşulan, kendi deyimiyle "dünyanın en havalı diktatörü" olarak tanınan Bukele, Türkiye'yi esprili bir şekilde selamladı. 

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, profilinde "CEO of El Salvador" yazan Twitter hesabından yine spor kıyafetleriyle Türk Bayrağı önünde bir çocukla fotoğrafını yayınlayıp not düştü: "Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün Nayib Bukele'yi resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından onuruna resmi akşam yemeği verecek. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2022, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER