Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi

Eskişehir'de Gezi protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'a ilişkin açılan dava kapsamında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıkların dinlenmesine ilişkin yapılan duruşmada tanıkların dinlenmesi 28 Şubat tarihine ertelendi.

Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi
Eskişehir'de Gezi protestoları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'a ilişkin açılan dava kapsamında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıkların dinlenmesine ilişkin yapılan duruşmada tanıkların dinlenmesi 28 Şubat tarihine ertelendi. 


Eskişehir'de Gezi protestoları sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz'a ilişkin Kayseri'de yürütülen dava kapsamında Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı ile tanıkların dinlenmesi için Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruşma başladı. Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz'ın yakınları, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük ve çok sayıda avukatın yanı sıra olayın tanıkları ve kurum temsilcileri katılıyor. Duruşmanın başlaması ile birlikte Korkmaz'ın avukatları, sanıklar olmadan tanıkların dinlenmesinin yanlış olduğunu belirtti. Duruşmada söz alan avukat Ömer Kavilli, "İddianame okunmadan tanıklar dinlenemez. Bu şekilde olayın açığa çıkması engelleniyor. 3 Şubat'ta Kayseri'de görülecek olan davadan sonra tanıkların dinlenmesi gerekir" dedi. Kavilli, sanıkların yüzlerine iddianame okunmadığı için duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Avukatların konuşması üzerine söz verilen savcı ise Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'yle tanıkların dinlenmesiyle ilgili görüşülmesini talep etti. Ardından toplanan mahkeme heyeti, duruşmayı ve tanıkların dinlenilmesini 28 Şubat tarihine erteledi. 

Öte yandan Eskişehir Adliyesi önünde ise davaya destek vermek amacıyla emek ve demokrasi güçleri bileşenleri toplandı. Kitle üzerinde "Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür" yazılı olan Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafını taşırken sık sık, "Anne sen ağlama çocukların burada", "Ali İsmail'in katili AKP'nin polisi", "Ali İsmail'e selam direnişe devam" sloganlarını attı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER