Çocuklardan Pozantı'nın intikamı alınıyor

Pozantı Cezaevi'nde gördükleri cinsel işkenceyi anlatan çocuklar, gittikleri her cezaevinde işkence görüyor, sürgün ediliyor. Önce Pozantı Cezaevi'nde cinsel işkence gördüler.

Çocuklardan Pozantı'nın intikamı alınıyor
Pozantı Cezaevi'nde gördükleri cinsel işkenceyi anlatan çocuklar, gittikleri her cezaevinde işkence görüyor, sürgün ediliyor.

Önce Pozantı Cezaevi'nde cinsel işkence gördüler. İşkencenin açığa çıkması ve cezaevinin kapatılmasının ardından sevk edildikleri Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'nde de işkence devam etti. Sayım sırasında saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşı okunmaya zorlandılar. Yaşadıklarını ailelerine ve avukatlarına anlattıklarında, intikam işkencesi devam etti. Maltepe ve Şakran cezaevlerine sürgün edildiler. İşkence durmadı.

Pozantı Cezaevi'nde yapılan cinsel işkencenin açığa çıkmasının ardından bu cezaevi kapatıldı ve çocuklar Sincan Gençlik ve Çocuk Cezaevi'ne gönderildi. Aralarında işkence mağduru çocukların da bulunduğu 12 çocuk, geçtiğimiz günlerde yeni işkencelere maruz kaldı.

GARDİYANLAR HASTA ÇOCUĞU DÖVDÜ

Hüsnü Elçik adlı tutuklu çocuk, hasta yatağında yatmasına rağmen, sayım sırasında ayağa kalkmaya zorlandı. Kalkamayınca da gardiyanlar tarafından dövüldü. Diğer çocuklar buna itiraz edince, onlar da işkenceye maruz kaldı. Çocuklar yaşadıklarını ailelerine ve avukatlarına anlatınca, yeniden işkence gördü, ardından 5'i Şakran, 4'ü Maltepe Cezaevi'ni sürgün edildi.

POZANTI'DA DA İŞKENCE GÖRMÜŞLERDİ

İHD Ankara Şubesi'nden alınan bilgiye göre, işkence gören ve sürgün edilen çocuklardan 3'ü, Pozantı Cezaevi'nde işkence gören çocuklar.

Bunlardan biri Kamil Şen.

Maltepe Cezaevi'ne getirilen Kamil Şen ile İHD ve ÇHD üyesi avukatlar ayrı ayrı görüştü, rapor hazırladı.

 AVUKATLAR İŞKENCE İZLERİNİ GÖRDÜ

Her iki rapordaki bilgilere göre, 17 yaşındaki Şen'in vücudunun değişik bölgelerinde yara izleri ile bileklerinde kelepçe izleri dikkat çekiyor. Bileklerindeki izler, derin ve çok belirgin. Sırtında, sağ ve sol baldırında darp izleri mevcut.

Sincan'daki saldırı sonrasında kendisine ters kelepçe takılarak kolunun kırılacak gibi bükülüp kıvrıldığını anlatan çocuk, İHD'ye, "Bahattin isimli infaz koruma memurunun yönlendirmesiyle kafasının yere yüzükoyun yatırılarak yerlerde sürüklendiğini ve zorla kendisine istiklal marşı söyletilmeye çalışıldığını" anlattı.

ÇIPLAK ARAMA İŞKENCESİ GÖRDÜ

Hiçbir ihtiyacı karşılanmayan çocuk tutukluya, Maltepe Cezaevi girişinde "çıplak arama" işkencesi yapıldı. İçme suyu dahi verilmeyen çocuk, tuvaletten su içmek zorunda bırakılıyor.

Hücrede tek başına tutulmasına rağmen, Sincan Cezaevi'nde olduğu gibi ayakta sayım dayatılıyor. Sayıma gelen gardiyanlar, "Ayağa kalk" diye bağırıyor.

Havalandırmaya çıkartılmayan çocuk, "Ayakta sayım vereceksiniz. Burası Maltepe başka yere benzemez" diye tehdit ediliyor.

İKİSİ ŞAKRAN'A SEVK EDİLDİ

Pozantı Cezaevi'nde işkence gören tutuklular arasında yer alan Hüsnü Erçik ve Mahfuz Kutlu ise Şakran Cezaevi'ne sevk edildi.

Sağlık durumu iyi olmayan Hüsnü Erçik, sayım sırasında ayağa kalkmaya zorlandı. Ancak ayağa kalkamayacak kadar hasta olan çocuk, gardiyanların saldırısına maruz kaldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER