Astrofizikçi Burnell 3 milyonluk ödülünü bağışladı

Astrofizikçi Jocelyn Bell Burnell kendisine verilen ödül parasını 'temsil şansı olmayan azınlıklara' bağışladı. Burnell, "büyük buluşlar terk edilmiş alanlardan geliyor" dedi.

Astrofizikçi Burnell 3 milyonluk ödülünü bağışladı
Astrofizikçi Jocelyn Bell Burnell dün temel fizik branşında verilen Breakthrough ödülünü kazandı. Jocelyn Bell Burnell kazandığı 3 milyon dolarlık ödül parasını ‘yeterince temsil edilmemiş olan kadınlara, azınlıklara ve mültecilere burs olarak kullanılması için’ Fizik Enstitüsü’ne bağışladı. Breakthrough Prize yöneticileri Burnell’e ödül verilmesinin sebebini, “Ömrü boyuncu ilham verici bir liderlik yapması” olarak açıkladı.

Jocelyn Bell Burnell henüz 1967 yılında Cambridge Üniversitesi’nde öğrenciyken o güne kadar varsayım olarak kabul edilen dönen nötron yıldızlarını keşfetmesiyle tanınıyor. Aynı tarihlerde Bell Burnell Cambridge Üniversitesi’ne ait ilk radyo teleskobunu inşa eden beş kişiden biriydi.

‘BULUŞLAR TERK EDİLMİŞ ALANLARDAN GELİYOR’

Burnell 3 milyon doları neden azınlıklara vermeye karar verdiğini BBC’ye şöyle açıkladı: “Onlar muhtelif konulara yeni bir bakış açısı getirebiliyor. Bu perspektifler de üretkenliği getirebiliyor. Çok sayıda buluş terk edilmiş yerlerden gelebiliyor.” (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER