Bakan Selçuk: Okullar 1 Haziran'da açılacak demedim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 1 Haziran'da açılacağına yönelik iddialar üzerine, böyle bir ifadesi olmadığını vurguladı ve "1 Haziran'da sağlık açısından okulların açılması sorun değildir, denilirse buna hazırız. Kademeli açılsın denilirse buna da hazırız" dedi. Selçuk, LGS'de velilerin bahçe dışında bekleyeceğini belirtti.

Bakan Selçuk: Okullar 1 Haziran'da açılacak demedim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘normalleşme planı’nı açıklarken Liselere Geçiş Sınavı ve üniversite sınavıyla ilgili açıklamalarının ardından gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi. Selçuk, okulların 1 Haziran’da açılacağına ilişkin yorumlar üzerine, böyle bir ifadesi olmadığını vurguladı.

Bakan Selçuk, katıldığı televizyon programında 20 Haziran’da yapılacak LGS’ye öğrencilerin kendi okullarında gireceğini hatırlattı. Selçuk özetle şunları söyledi:

VELİLER BAHÇE DIŞINDA BEKLEYECEK: Belgelerin hepsi e-okul’dan alınacak. Hiçbir yerden belge istenilmeyecek. 15 yaş üstündeki çocuklardan kimlik fotoğrafı isteğini de kaldırdık. İki oturumdan yapılacak. İki oturum arasında 45 dakika süre var. Bu arada çocukların ne yapacağına dair sorular var. Öğretmenlerin nezaretinde çocukların bahçelere sosyal mesafeye uyarak çıkmaları taraftarıyız. Velilerimiz okul bahçelerinin dışında beklemesini isteyeceğiz. Okulların bahçesinde velilerin hiçbir şekilde beklemesini istemiyoruz. Sosyal mesafe kuralları önemli. Sosyal mesafe şartı, maske, dezenfektan gibi konularda adım attık. İhtiyaç olan malzemeler sınıfta olacak. Rehber öğretmenlerimiz daha aktif bir şekilde rol alacak. Çocuklarımız ve velilerimizin ihtiyaçlarına destek olacaklar.

OTURMA PLANI HAZIRLANIYOR: Bilim Kurulu’nun önerilerini de dikkate alarak her sınıfta kaç öğrenci olması gerek, planlıyoruz. Dünyaya da bakıyoruz. Senaryoları çalışıyoruz. Çocuklarımız ne şekilde otururlarsa daha sağlıklı olur planları yaptık. Ama Bilim Kurulu ile paylaşıp önerilerini önümüzdeki günlerde alacağız. Ücretsiz maske dağıtımı yapacağız, ücretsiz dezenfektan gibi hijyen malzemeleri olacak. Sınıfın metrekaresine göre kaç öğrenci uygun olur, Bilim Kurulu ile yapılacak toplantının ardından karar verilecek.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANANA KOLAYLIK: Üniversiteye geçen çocuklarımızın sorumlu geçtiği bir ders varsa, onun üniversiteye geçmesini engellemeyecek şekilde o sorumluluk sınavını biz yapacağız. Bir engel olmayacak. Biz çocuklarımızın kazandıkları bölüme gitme fırsatını sağlayacağız.

OKULLAR 1 HAZİRAN’DA MI AÇILACAK?: Milli Eğitim Bakanlığı olarak 1 Haziran’da okullar açılacak gibi bir ifademiz yok. Okullar 1 Haziran’da açılırsa ne yapacağız, bu senaryodan bahsettik. Bu senaryoda 1 Haziran da vardı. Bizim dinamik bir sürecimiz var. Her gün her hafta değişen bir sürecimiz var. Bilim Kurulu, dünyadaki gidişat, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri ele alınarak gidişat belirleniyor. 1 Haziran’da sağlık açısından okulların açılması sorun değildir, denilirse buna hazırız. Kademeli açılsın denilirse buna da hazırız. Bilim Kurulu’ndan başka bir görüş gelirse buna da hazırız. 1 Haziran’da açılacak gibi bir değerlendirme yanlış anlaşılmasın. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER