Bulanık'ta 3 okul kullanılamaz hale getirildi

Bulanık'ta, anadil eğitimine yönelik yasağı protesto eden gençler, 3 okul binasını ateşe vererek kullanılamaz hale getirdi.

Bulanık'ta 3 okul kullanılamaz hale getirildi

Muş'un Bulanık ilçesi Yenimahalle Mahallesi'nde bir araya gelen çok sayıda genç, anadilde eğitim üzerindeki yasağı protesto etmek için ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş yapan gençlerin önünü kesen polis, gençlere tazyikli su ve biber gazı ile saldırdı. Gençler, polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Gaz bulutuna dönüşen mahallede çatışmanın ardından olay yerinden uzaklaşan gençler, mahallede bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. Ardından Şehitlik Mahallesi'ne geçen gençler Fatih İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. En son Kültür Mahallesi'ne geçen gençler 125. Yıl İlköğretim Okulu'nu binasını attıkları molotof kokteylleri ile ateşe vererek, olay yerinden uzaklaştı.

Kısa sürede alevler içinde kalan üç okul binası itfaiye ekipleri tarafından saatler süren çalışmanın ardından söndürülebildi. Aynı zaman içinde yanan 3 okula müdahale etmek için Malazgirt ve belde belediyelerden itfaiye ekipleri çağırıldı. Kısa sürede olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu, söz konusu okulların tamamına yayılan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Çıkan yangının duyulmasının ardından olay yerine gelen Bulanık Belediyesi Eş başkanı Figen Yaşar ve Belediye Başkan yardımcısı Mahfuz Selvi, ateşe verilen 3 okulun bulunduğu bölgeleri dolaşarak yangın söndürme çalışmasını yerinde inceledi. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği okullar kullanılamaz hale gelirken, olay sonrası ilçe merkezinde farklı noktalarda polisler konumlandırıldı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER