Kadın heyeti Güney Kürdistan’a gidiyor

30 kişilik bir kadın heyeti bazı temaslarda bulunmak üzere Federe Kürdistan’a gidiyor.

Kadın heyeti Güney Kürdistan’a gidiyor

HDK-HDP kadın meclisleri Demokratik Özgür Kadın hareketi (DÖHK) öncülüğünde 30 kişilik bir gruptan oluşan kadınlar, "Şegal'den Gazze'ye dayanışma" sloganıyla, yarın Federe Kürdistan’a gidecek. Aralarında. CHP Milletvekili Melda Onur, HDP Milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel ile Ayla Akat Ata'nın yanı sıra kadın gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerinden oluşan heyet bugün Mardin'de bir araya gelerek Güney Kürdistan'a hareket edecekler. 

Ziyarete ilişkin DİHA'ya konuşan HDP MYK Üyesi ve yazar Hüda Kaya, Güney Kürdistan parlamentosunda görev yapan kadın vekillerle görüşecekleri belirterek, yolculuklarının Maxmur'a kadar devam edeceğini kaydetti. Farklı kesimlerden oluşan bir kadın heyetinin bir araya gelerek, Güney Kürdistan'daki bazı temaslarda bulunmasını çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Kaya, "Ne kadar çok farklı inanç ve kesimlerden kadınlar bir araya gelirse orada yaşanan trajedi ve acıyı her bir kadın daha iyi duyarlılık gösterir ve görür. Orada şahit olacaklarımız üzerinden Türkiye'ye dönüşümüzde gerçekleştireceğimiz temasları kamuoyunda paylaşırsak, toplumda çok ciddi bir kadın dayanışması ve güçlü bir kadın yapısı oluşur" dedi. 

Güney Kürdistan bölgesinde bulunan kamplarda yaşananları yerinde tespit etmek için harekete geçtiklerini söyleyen Kaya, Kuzey Kürdistan'a göç etmek zorunda kalan Êzidîler için neler yapılabileceğini tartışacaklarını söyledi. Kaya, ziyaretlerinin ardından, temaslarına ilişkin toplumun duyarlılığını artırmak için birçok eylem ve etkinlikler gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Öte yandan 15 kişiden oluşan HDP-HDK kadın meclisi üyeleri de, 16 Eylül'de Ankara, İstanbul ve Çukurova bölgesinden Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki kamplara yerleştirilen Ezidi kadınlar ve çocuklar ile dayanışmak amacıyla 5 günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.

HDK Kadın Koordinasyonu üyesi Benazir Coşkun, IŞİD saldırıları sonucu Şengal'den Kuzey Kürdistan'a göç etmek zorunda kalan Ezidiler için Türkiye halklarında ciddi bir duyarlılığın oluşmadığını ve Türkiye'nin de artık IŞİD'in saldırılarını görmesi için "Gazz'den Şengale dayanışma" şiarı ile gideceklerini belirtti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER