Diyarbakır’da gündem YKS: ÖSYM geri adım attı

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, YKS'ye giren öğrencilerin il dışındaki sınav merkezlerine gönderilmesiyle ilgili krizini kısmen çözüldüğünü aktardı.

Diyarbakır’da gündem YKS: ÖSYM geri adım attı

Diyarbakır'da geçen yıl 80 bin kişinin gireceği YKS sınavına bu yıl 190 bin kişi başvurdu. Adaylar tercih formunda talep etmemesine rağmen 40 bin öğrenci için Sivas, Kayseri, İstanbul, Ankara gibi iller sınav yeri olarak belirlendi.

Amida Haber'e konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, mağduriyetin gündeme taşınmasının ardından krizin kısmen çözüldüğünü söyledi.

Güneş, ÖSYM sayfasında açılan yeni buton ile sınav yeri değişikliği yapılabileceğini belirterek, "Mağduriyet kısmen çözüldü. Ama halen il dışında sınava girecek aday var. Bizim önerimiz ana arterler üzerindeki köy okullarının açılması, özel eğitim kurumu binalarının tümünün açılması ve okul kapasitesinin tümünün kullanılması yönündedir. Bu öneriler hayata geçirilirse sorun çözülecektir" dedi.

ÖSYM'nin Diyarbakır'daki YKS adaylarının uzak illerde sınava girmesi kararı kentte krize neden olmuştu. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve eğitim sendikaları duruma tepki göstermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER