Hakkari'de "Aile Çalıştayı" düzenlendi

Hakkari Valiliği ile İl müdürlüğü koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile akademisyenler sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla başladı.

Hakkari'de "Aile Çalıştayı" düzenlendi

Hakkari'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, sosyal sorunların tespiti, çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştaya Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Hakkari Üniversitesinde görevli Akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Saim Gündoğan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde düzenlenen çalıştayın aile merkezli bir çalışma olduğunu belirterek, çalıştay ile sorunların tespiti, çözüm önerileri, ailenin korunması ve güçlendirilmesi konusunun ele alınacağını söyledi.

Aile ile ilgili konuları tanışmak, konuşmak, Hakkari özelindeki sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini sunmak için guruplar oluşturuldu.

Çalıstayda ele alınan konular şöyle: 1)Aile, eşitlik, adalet 2) Aile, sosyal kalkınma ve refah 3)Aile, hayat boyu gelişim ve öğrenme 4) Aile çevre ve iklim 5) Aile, teknoloji ve dijitalleşme 6) Aile odaklı sosyal hizmetler

STK temsilcileri ve kurum yetkilileri ile mahalle muhtarlarının aralarında yer aldığı katılımcılar öneri ve talepleri rapor haline getirilerek bakanlık ile paylaşılması öngörülüyor.

Çalıştay ile ilgili Hakkari İl Sesi Gazetesi. Com'a açıklamalarda bulunan Hakkari İş Kadınları Derneği Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmihan Keskin 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan bir çalıştayın Hakkari sunumu için bir araya geldiklerini söyledi.

Hakkari özelinde bu çalıştayın yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Keskin "Hakkari'de özelikle son zamanlarda artan intihar olayları, işsizlik gibi daha bir çok problemin bugün burada bir çalıştayda gündeme gelmesi , tartışılması ve çıkacak olan çözümün bakanlık nezdinde gündeme gelmesi bizim çok önemlidir. Bütün temel problemler masaya yatırılacak. Sadece biz değil dernekler var, barolar var, üniversite, jandarma, emniyet müdürlüğü kısaca Hakkari'de tüm STK ve kamu kuruluşlarının bir araya gelip bu sorunları tartışacağımız bir ortam yaratılmış. Hakkari'deki tüm sorunları tartışacağız. Elimizden geldiğince tüm sorunları masaya yatırılmasını sağlayacağız " şeklinde konuştu.

1-003.jpg

2-002.jpg

3.jpg

whatsapp-image-2023-09-21-at-11-59-54-1.jpeg

whatsapp-image-2023-09-21-at-11-59-56.jpeg

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER