Halep'teki çatışmalarda 13 sivil öldü

Suriye’nin Halep kentinde rejim güçleri ile muhaliflerin hava ve top saldırılarında 13 sivil yaşamını yitirdi.

Halep'teki çatışmalarda 13 sivil öldü

Suriye rejim ordusuna avaş uçakları Halep’in birçok noktasını bombaladı. Dün gece ve sabah saatlerinde Heyderiyê, Mesekên Heneno, Miyeser, Kerm Homid, Bab Nêreb mahalleleri, Halep’in Babê ve Zehrit Ewad caddeleri, Halep’in kuzeydoğusunda bulunan Debêq ve Tirkmen Barêh beldeleri, Halep’in kuzeyindeki Ezaz ve Hirêtan yerleşim yerleri, kentin güneyindeki Hazêr ve Hacêb köyleri Suriye savaş uçaklarının hedefi oldu. Söz konusu saldırılar sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 sivil yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de yaralandı.

Rejim güçlerinin kontrolünde bulunan Fêd ve Mîdan mahallelerine yönelik muhalif güçlerin havan saldırısında ise biri çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi.

Muhalifler ile IŞİD çeteleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Muhalifler IŞİD kontrolündeki Marai kasabasına yakın kimi kontrol noktalarını bombaladı. Bombardımanda çok sayıda çete üyesinin öldüğü bildirilirken, bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

Baas rejimi ve muhalif güçler arasında Halep’in güneyine düşen Ezan Dağı civarında da çatışmalar çıkarken, muhalif güçler Halep’in kuzeydoğusuna düşen köylerdeki IŞİD’e karşı, "Nehrûn El-Şam" adı altında bir saldırı operasyonu başlattı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER