İhraç edilen akademisyenlerin özel eşyaları polis eşliğinde kolilendi

KHK ile ihraç edilen Barış Bildirisi imzacılarından Prof. Dr. Ayşen Uysal ve araştırma görevlisi Aydın Arı’nın odaları, kendilerine haber verilmeden fakülte sekreteri ve personeli ile polis eşliğinde boşaltıldı ve özel eşyaları kolilendi.

İhraç edilen akademisyenlerin özel eşyaları polis eşliğinde kolilendi
Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki görevlerinden KHK ile ihraç edilen Barış Bildirisi imzacılarından Prof. Dr. Ayşen Uysal ve araştırma görevlisi Aydın Arı’nın odaları kendilerine haber verilmeden boşaltıldı.


Avukat Arif Ali Cangı, kısa bir süre önce üniversite rektörlüğüne vermiş olduğu dilekçe ile Uysal’ın odasında bulunan özel eşyalarının derhal kendisine teslim edilmesini istemiş, aksi halde sorumlular hakkında idari ve adli soruşturma açılması için başvuru yapılacağını belirtmişti. Rektörlük tarafından Uysal’ın akademik unvanı yazılmaksızın iki gün önce gönderilen cevabi yazıda ise ‘’Rektörlüğümüzce işlemler tamamlandıktan sonra müvekkiliniz Aysen Uysal şahsi eşyalarını almak için çağrılacaktır’’ denilmişti.

Ancak dün sabah Prof. Dr. Ayşen Uysal ve araştırma görevlisi Aydın Arı’nın odaları, kendilerine haber verilmeden fakülte sekreteri ve personeli ile polis eşliğinde boşaltıldı ve özel eşyaları kolilendi.

‘ONLARI ŞAYET VARSA VİCDANLARI İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM’

Rektörlüğün tavrına karşılık hukuksuzluklara her gün bir yenisi ekleniyor diyen Uysal, şunları söyledi:

“Her gün üniversite kavramını ve kurumunu yeniden yeniden yok ediyorlar. Polis eşliğinde, kameraya kaydedilerek odamın boşaltılması sadece bana yapılmış bir haksızlık ve hakaret değildir; aynı zamanda bin bir emekle ve güçlükle çocuklarını okutmak için oraya göndermiş ailelere ve umutla, geleceği için oraya üniversite okumak için gelmiş gençlere haksızlıktır. 12 Yılımı geçirdiğim mekanı kendim kapatmama izin vermediler, özel eşyalarımı kendim toplayamadım. Onları, şayet varsa, vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Unvanımı kullanmamalarına gelince, unvanımı onlar vermedi ki alabilsinler!”

‘DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE HANGİ HUKUK UYGULANIYOR?’

Gelen haberi çok vahim bulduğunu söyleyen Av. Arif Ali Cangı ise şöyle konuştu:

“Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, müvekkilimiz Prof. Dr. Ayşen Uysal’ın özel hayatının gizliliği ve mülkiyet hakkının ihlal edilmemesi yolundaki uyarımızı dikkate almamış gözüküyor. Daha iki gün önce özel eşyaların teslimi için çağıracaklarına dair yazı gönderdiler. Ne yani, özel eşyaları koliler ile mi teslim edecekler? Müvekkilin yokluğunda özel eşyaları ayrılıp kolileniyor. Özel hayatın gizliliği nerede kaldı? Mahkeme kararıyla yapılan tahliye işlemlerinde dahi ilgilinin haberi olmadan özel eşyalara dokunulmaz.”

Rektorlük tarafından yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu belirten Cangı, hukuki süreçte bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylüyor: “Dokuz Eylül Üniversitesi’nde hangi hukuk uygulanıyor? Müvekkilin mülkiyet hakkı ile özel ve aile hayatına saygı gösterilmemiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Müvekkilimiz bundan doğan zararlarının giderimi, sorumluların cezalandırılması için yasal haklarını kullanacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER