LGS sınavı tamamlandı: Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınava 1 milyon 243 bin 801 öğrenci katıldı. Sınav iki oturum halinde yapıldı. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

LGS sınavı tamamlandı: Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınav, 973 yurt içi ve 5 yurtdışı sınav merkezinde 17 bin 793 okulda yapıldı. Yaklaşık 350 bin kişinin görev yaptığı sınavın sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak.

1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı sınav, iki oturum halinde yapıldı.

MEB'DEN TEŞEKKÜR

LGS sonrasında bir değerlendirme yapan ölçme değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi:

“2021 LGS merkezi sınav yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Kovid-19 salgını altında tüm sınav merkezlerimizde gerekli önlemler alınarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 81 ilde süreci başarılı bir şekilde yürüten ve sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında büyük emeği olan tüm il milli eğitim müdürlerimizi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize ve okullarımızda organizasyona destek veren rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

3157 BİN GEÇİCİ KİMLİK DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tarafından yapılan açıklamada ise nöbetçi nüfus müdürlüğü uygulamasıyla, çeşitli sebeplerle kimliğini kaybeden öğrencilerin mağduriyetinin giderildiği ifa edildi. LGS'de üç binin üzerinde geçici kimlik başvuru yapıldığı belirtilen açıklamada, "Nüfus müdürlükleri tarafından 3 bin 157 öğrenciye geçici kimlik belgesi düzenlenerek, sınava girmesi sağlandı" denildi.

Sınava giren 8. sınıf öğrencileri, sorulara ve cevap anahtarlarına meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sınav sonuçları, 30 Haziran'da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER