Maça erken çıkmak isteyen savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırdı!

Diyarbakır'da halı saha kiralayan öğretmenler, maç saatinde sahaya geldi. Bir saat sonrası için aynı sahayı kiralayan savcı, öğretmenleri gözaltına aldırdı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tepki açıklamaları geldi... Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturma başlatırken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Konunun yakinen takipçisiyim" açıklamasında bulundu.

Maça erken çıkmak isteyen savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırdı!
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde savcı, halı saha maçının saatleri üzerine tartıştığı 14 öğretmeni gözaltına aldırdı. Yaklaşık 1 saat gözaltında kalan öğretmenler serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dün akşam yaşanan olayda öğretmenlerin halı saha maçı 9 ila 10 saatleri arasında, savcının maçı ise 10 ila 11 saatleri arasındaydı. Ancak savcılar öğretmenlerin maç saatinde halı sahaya girdi. Öğretmenler duruma tepki gösterip kendi saatlerinde sahaya çıkınca savcı durumu Emniyet’e bildirdi. Polis, halı sahadaki 14 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyete götürülen öğretmenler yaklaşık bir saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

MEB: ÖĞRETMENLER SAHİPSİZ DEĞİL

Olayı duyan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran öğretmenlere sahip çıktı. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Safran “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise “Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır.
Adalet,şahsi ihtiraslar için kullanılamaz;öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez…” açıklamalarında bulundu.

HSK: OLAY BÜTÜN YÖNLERİYLE AYDINLATILACAK

Olayın duyulmasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu da (HSK) harekete geçti. İddiaları araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirildi. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Söz konusu olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için hukuk dışı davranışta bulunduğu iddia edilen yargı görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

BAKAN GÜL: İNCELEME  EN KISA SÜREDE SONUÇLANDIRILACAK

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Abdulhamit Gül ise sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Gül, paylaşımında, “Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim” ifadesini kullandı.
(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER