MEB'den açığa alınan öğretmen açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, OHAL süresince 30 bin 351 öğretmenin ihraç edildiğini, 16 bin 688 öğretmenin açığa alındığını, açığa alınanlardan 6 bin 674'ünün ise geri döndüğünü söyledi. Tekin, açığa alınan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerle ilgili soruşturmada ise sona gelindiğini açıkladı.

MEB'den açığa alınan öğretmen açıklaması

OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalardan en çok öğretmenler etkilendi. İhraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin sayısı yaklaşık 50 bin kişiyi bulurken, ihraç edilenlerden sadece 311 kişi geri dönebildi. Aynı şekilde binlerce akedemisyen de üniversitelerden ihraç edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kamudaki ihraç ve açığa almalarla ilgili son durum hakkında yeni açıklamada bulundu. Kamuajans‘ta yer alan habere göre, soruşturmaları titizlikle yürüttüklerini öne süren Tekni “Kılı kırk yararak bu yapıyla (FETÖ) ilişkisi noktasında somut verileri olan kişileri ihraç ettik. ‘Kandırıldık, mahalle baskısıyla’ diyenler fakat bu durum bizim açısımızdan bir şey değil, sonuç itibariyle bu yapıyı destekleyenleri cezalandırdık” dedi.

Kendilerinin verilerinde yanlışlık varsa itirazlar üzerine değerlendirdiklerini belirten MEB Müsteşarı Tekin, halen açıkta olan öğretmenlerle ilgili soruşturma sürecinin devam ettiğini söyledi. Tekin, eylül ayında açığa alınan ve büyük çoğunluğu Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenlerle ilgili soruşturmada ise sona gelindiğini söyledi.

Tekin’in verdiği bilgiye göre, OHAL ilanından itibaren MEB’de toplam 30 bin 351 öğretmen ihraç edildi, 16 bin 688 öğretmen açığa alındı. Açığa alınan öğretmenlerden 6 bin 474’ü göreve eida edildi. İhraç edilip de geri dönebilen öğretmen sayısı ise sadece 311 kişi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER