Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Yüz yüze eğitim isteğe bağlı

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ekim'de yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı: Öğrenciler haftanın iki günü okulda olacak. Okulda kalış süresi eskisinden kısa olacak. İsteyen veli çocuğunu okula gönderecek.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Yüz yüze eğitim isteğe bağlı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsü salgını nedeniyle yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bakan Selçuk'un buna ilişkin açıklamaları şöyle:

12 Ekim pazartesi itibariyle yüz yüze eğitime başlayacak olan kademelerdeki öğrencilerimiz için tıpkı ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.

Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki gününde okullarında olacaklar.

Sınıf mevcutları daha önce olduğu gibi Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları doğrultusunda gruplara ayrılarak azaltılacak.

Çocuklarımızın okulda kalış süresi de eskisine nazaran kısaltılacak.

Bu konudaki tüm teknik ayrıntılar bu hafta için sizlerle paylaşma imkanımız olacak.

İsteyen velilerimiz çocuklarını okullara gönderecek. İstemeyenlere yönelik esneklik tanınacak. Öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Ancak bu noktanın altını birkaç kez çizdim. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencinin uzaktan eğitimine devam etmesi gerekiyor. Çünkü öğrenciler her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak.

Denetmenlerimiz düzenli olarak okulları denetliyor. Denetim yıl boyu devam edecek.

Kaygı duyan veli ve öğrencilerimizin birinci sınıflarda olduğu gibi sürecin iyi yönetildiklerini gördüklerinde rahatlayacaklarına emimin. Başlangıçlarda çok düşün oranlar birinci sınıflarda sonradan yükseldi, yükse seksenlere yaklaştı.

Köy okullarımızda da yüz yüze eğitime başlıyoruz. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER