Sadece 1 sanat tarihçisi öğretmen olabildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sadece bir sanat tarihçisini öğretmen olarak atadığı ortaya çıktı. Fakülteler, binden fazla mezun verdi.

Sadece 1 sanat tarihçisi öğretmen olabildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında 25 bin sözleşmeli öğretmen ataması yaptı. Her yıl binden fazla öğrencinin diploma aldığı Sanat Tarihi bölümünden 2018’de yalnızca 1 kişinin öğretmen olarak atanabildiği ortaya çıktı.


Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre,
 öğretmen atamalarında Sanat Tarihi bölümü mezunlarının mağduriyeti CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesiyle ortaya çıktı. Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, 2017-2018 yılında Sanat Tarihi bölümünden bin 363 öğrencinin mezun olduğunu, 2018 yılında yapılan öğretmen atamalarında ise sadece 1 Sanat Tarihi bölümü mezununun öğretmen olarak atandığını açıkladı.

‘İHTİYAÇ YOK’

Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldığını, bu atama döneminde norm kadroya göre ihtiyaç bulunmaması nedeniyle Sanat Tarihi alanı için kontenjan ayrılmadığını açıkladı. Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise Sanat Tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER