Kaşıkçı'nın oğlu: Cesedi olmadan yas tutamıyoruz

Gazeteci Cemal Kaşıkçı oğlu Salih Kaşıkçı: Babamın cesedinin bize teslim edilmesini istiyoruz. Huzur içinde yattığından emin olmamız gerekiyor. Öldüğüne hâlâ inanamıyorum.

Kaşıkçı'nın oğlu: Cesedi olmadan yas tutamıyoruz
Ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedi hâlâ bulunamamışken, oğulları Salih ve Abdullah Kaşıkçı’dan çağrı var. Salih ve Abdullah Kaşıkçı, babalarının cesedinin kendilerine verilmesini ve onu Suudi Arabistan’a gömmek istediklerini söyledi.

Kaşıkçı’nın oğulları, CNN International ile söyleşilerinde babalarının cesedi kendilerine verilmeden yas tutmalarının mümkün olmadığını söyledi. Salih Kaşıkçı, “Bu normal bir durum değil, normal bir ölüm değil. Şu an tek isteğimiz onu ailesinin diğer üyelerinin yanına, Medine’deki el Baki mezarlığına gömmek. Bunu Suudi yetkililerle de konuştum ve kısa sürede gerçekleşeceğini umut ediyorum” dedi. Salih Kaşıkçı, “Huzur içinde olduğundan emin olmamız gerekiyor. Öldüğüne hâlâ inanamıyorum. Bunu duygusal olarak kabullenemiyorum” diye konuştu.

BODRUM AŞIĞI PRENS: VELİAHT PRENS AKLANIR

Kaşıkçı konusunda bir açıklama da, Türkiye’de bir haftalık Bodrum tatilinde 2.5 milyon lira harcaması ile tanınan, geçen yılki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınıp bırakılan milyarder Suudi Prens el Velid bin Talal’dan geldi. Bin Talal, Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın resmi soruşturmada aklanacağına inandığını söyledi. Fox News’a konuşan Bin Talal, soruşturmanın en kısa sürede tamamlanması çağrısı yapıp, “Veliaht Prens’in yüzde 100 aklanacağına inanıyorum” dedi. Bin Talal, kendisinin gözaltına alınıp bırakılmasını ise ‘affedip unuttuğunu’ söyledi. Bin Talal’ın gözaltı sürecinde işkence gördüğü iddia edilmiş ancak kendisi bunu reddetmişti.

KRAL SELMAN İLK KEZ ÜLKE TURUNA ÇIKIYOR

Öte yandan, Suudi Arabistan’ın 82 yaşındaki kralı Selman 2015’te tahta gelmesinden bu yana ilk kez ülke çapında bir tura çıkıyor. Kralın gezi sırasında sağlık, eğitim ve altyapı konularından bir dizi projeyi başlatacağı belirtildi. Reuters ajansı Kral Selman’ın böyle bir tura ilk çıkıyor olmasının Kaşıkçı konusundaki uluslararası baskı ile eş zamanlı olduğuna dikkat çekti; Prens Muhammed’in kendisine eşlik edip etmeyeceğinin bilinmediğini vurguladı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER