Engellilerden Nehri'ye Ziyaret

Hakkari Gençlik Engelliler Derneği üyelerinden oluşan bir grup, Hakkari Üniversitesinin katkılarıyla Şemdinli ilçesindeki Nehri bölgesini ziyaret ettiler.

Engellilerden Nehri'ye Ziyaret
Hakkari Gençlik Engelliler Derneği üyelerinden oluşan bir grup, Hakkari Üniversitesinin katkılarıyla Şemdinli ilçesindeki Nehri bölgesini ziyaret ettiler.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu ve Başkan Yardımcısı Yusuf Dündar'ın öncülüğündeki 21 kişilik engeli üye, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş'in sağladığı desteklerle il dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar (Nehri) köyünde bulunan Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha Hazretleri türbelerini ziyaret eden engelliler dua ettiler.

Şemdinli Nehri'yi ilk defa gören engelliler, burada doğal güzellikleri görmenin heyecanını yaşayarak el işareti ile birbirlerine bölgenin ne kadar güzel olduğunu anlatmaya çalıştılar.

Öğle yemeğini de Nehri'de yiyen engelliler, daha sonra Nehri Şelalesi, Kayma Sarayı ve tarihi Taş Köprü'yü gezdiler.
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, daha önceleri olduğu gibi şimdi de Hakkari Üniversitesinin katkıları ile hiç dışarı açılmamış engellilerin Şemdinli Nehri'yi ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, Hakkari Üniversitesine teşekkür etti.

İlk defa Nehri bölgesini görme fırsatı bulduklarını ifade eden engelliler ise, il dışına ilk defa çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha Hazretlerinin türbelerini gördüklerini belirten engelliler, burada dua ettiklerini ifade ettiler. Engelliler, "Bu güzel yerleri ilk defa görme fırsatı bulduk. Bu geziyi düzenleyenlerden Allah razı olsun. Aramızda gözleri görmeyen, kulakları duymayan engelli kardeşlerimiz de var. Buna rağmen burayı görme fırsat bize tanıyan ve imkan sağlayan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş'e teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" şeklinde konuştular. 


Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER