'Şehirlerdeki öğrencilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz'

Kars'ın Kümbet köyünde internete erişim sorunu yaşayan öğrenciler, derslere katılabilmek için 1 kilometre uzaklıktaki bir tepeye çıkmak zorunda kalıyor. Görüntüleri paylaşan ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a seslenen eski vekil Barış Yarkadaş, "Anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok. Çocuklar ne internete girebiliyor, ne de derslere katılabiliyor" dedi.

'Şehirlerdeki öğrencilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz'

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle geçilen uzaktan eğitime erişim sorunları devam ediyor. 

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, bir üniversite öğrencisinin Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kümbet köyünde çektiği videoyu Twitter hesabından paylaştı. 

"Köyümüzde yaşanan şebeke sıkıntısı nedeniyle derslerimizi dinleyemiyoruz. Biz de diğer şehirlerdeki öğrencilerle aynı haklara sahip olmak istiyoruz" diyen üniversite öğrencisi, 5 öğrencisiyle birlikte köye 1 kilometre uzaklıktaki tepeye çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı. 

Havaların soğuduğunu ve derslere katılmakta zorlandıklarını söyleyen öğrenciler, sorunun çözülmesini istedi. 

YARKADAŞ: ANLATTIĞINIZ GİBİ TOZ PEMBE BİR TABLO YOK

Twitter paylaşımında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u eleştiren Barış Yarkadaş, "Bu görüntüler memleketim Kars'tan geldi. Kümbet Köyü'ndeki çocuklar, videoyu izleyen herkese ve Ziya Selçuk'a sesleniyor. Sayın Selçuk, gördüğünüz üzere, sizin anlattığınız gibi toz pembe bir tablo yok. Çocuklar ne internete girebiliyor, ne de derslere katılabiliyor" ifadelerini kullandı.  DUVAR

Etiketler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER