TİHEK Başkanı, reşit olmayanların evlendirilmesini savundu

Reşit olmayanların evlendirilmesini savunan TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, “Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır" dedi. Arslan'ın açıklaması sosyal medyada tepki çekti.

TİHEK Başkanı, reşit olmayanların evlendirilmesini savundu

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, reşit olmayanların evlendirilmesini savundu.

TİHEK'in Twitter hesabından paylaşılan açıklamasında Arslan, “Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından Arslan'ın sözlerine tepki gösteren Prof. Dr. Neşe Özgen, “'Erken evlilik' nedir sayın kurum! 'Reşit yaştan küçük çocukların tecavüze rızası' diye bir norm mu ürettiniz! Bir tecavüzü savunmadığınız kalmıştı!” dedi.

Gazeteci Emin Çapa da “İnsan hakları arkasına sığınıp sapıklık aklama kurumu olmuşsunuz. Ne kadar pedofil, sapık zihniyetli varsa hep böyle bahaneler üretir zaten. Bari masum çocuklar üzerinden aklama yapmaya çalışmayın. Erken evlilik olmazsa, çocukların çocukları da olmaz” yorumunu yaptı.

Arslan'ın açıklamasına gelen tepkilerden bazıları şöyle:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER