Kars'ta HDP'li belediye yöneticileri gözaltına alındı

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve il genel meclis üyelerinin de aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in dün görevinden istifa edeceğini ve belediye meclisinin yerine yeni bir isim seçebileceğini söylemesinden sonra gelmesi dikkat çekti. Yeni gözaltılarla, Kars Belediyesi İl Genel Meclisi'nde HDP çoğunluğunun düşürülmesinin hedeflendiği söyleniyor.

Kars'ta HDP'li belediye yöneticileri gözaltına alındı

6 yıl önceki Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek 82 HDP'li siyasetçinin gözaltına alınmasının ardından, Kars'ta yeni bir operasyon başlatıldı. Kars'ta bu sabah erken saatlerde, HDP'li 19 siyasetçi gözaltına alındı.

EVLERDE ARAMA YAPILIYOR

Kars'ta sabah saatlerinde birçok eve baskın yapan polis aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve il genel meclis üyelerinin olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Cengiz Anlı’nın da evinde arama yapılıyor.

Gözaltına alınan HDP'li siyasetçilere 'PKK/KCK irtibatı' suçlaması yöneltiliyor.

25 Eylül'de gözaltına alınan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, dün avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, gözaltıları protesto için istifa edeceğini duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER