ABD: SDG'nin elinde Amerikalı IŞİD'ci kalmadı

ABD Adalet Bakanlığı, IŞİD'e katılıp Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından yakalanan tüm vatandaşlarını geri aldığını açıkladı. Bakanlık, Avrupa ülkelerine de IŞİD'ci vatandaşlarını geri alma çağrısında bulundu.

ABD: SDG'nin elinde Amerikalı IŞİD'ci kalmadı

ABD Adalet Bakanlığı, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'den kurtardığı bölgelerde yakalanan Amerikan vatandaşı IŞİD üyelerinin tamanının ülkeye döndüğünü açıkladı. Bu kişilerin bazılarına dava açılacağını duyuran bakanlık, Avrupa ülkelerinden de SDG kamplarında tutulan IŞİD'ci vatandaşlarını geri almasını istedi.

'10'U HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANACAK'

Açıklamada, "ABD, Suriye Demokratik Güçleri'nin elinde tutulduğu bilinen her bir Amerikalı IŞİD destekçisini geri getirdi" denildi. Bakanlık, Suriye ve Irak'tan toplamda 27 kişinin, bunlardan 10'u hakkında iddianame hazırlandığını da duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, SDG kamplarında tutulan Avrupalı IŞİD'cilerin de geri alınması için Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu. SDG kamplarında bulunan 10 bin IŞİD militanının beşte birinin Avrupalı olduğu sanılıyor. SDG geçtiğimiz aylarda, kamplardaki kötü koşullar nedeniyle bu kişilerin kendi ülkelerinde yargılanması çağrısı yapmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER