Şemdinli Belediyesi'nden öğrencilere televizyon desteği

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde evlerinde televizyonları olmadığı için TRT EBA TV'den derslerini takip edemeyen 4 aileye televizyon hediye edildi.

Şemdinli Belediyesi'nden öğrencilere televizyon desteği

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinde evlerinde televizyonları olmadığı için TRT EBA TV'den derslerini takip edemeyen 4 aileye televizyon hediye edildi.

Şemdinli Belediyesi, ilçe merkezinin farklı mahallelerinde oturan ve evlerinde televizyon olmadığı için uzaktan eğitim programına katılamayan öğrencilere Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın girişimleriyle televizyon hediye edildi.

Evleri dolaşarak ailelerle sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen belediye ekipleri, televizyonların kurulumunu yaptırarak çocukların dersleri takip etmelerini sağladı.

Belediye Başkanı Tahir Saklı yaptığı açıklamada, eğitimin her zaman en öncelikli konularından biri olduğunu söyledi. Uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin TRT EBA TV'den verilen derslerden geri kalmasını istemediklerini belirten Saklı, şöyle konuştu:

"4 aileye televizyon hediye ederek yaklaşık 10 öğrencinin derslerini takip etmelerini sağladık. Bundan sonra da elimizden gelen desteği sunacağız. Bu süreçte ilçe merkezinde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 1000 aileye de gıda yardımında bulunduk. Bunun yanında yardım hattı kurarak 65 yaş üstü ve dışarı çıkamayanların da ihtiyaçlarını karşıladık. Bu zorlu günlerde Şemdinli Belediyesi olarak üstümüze düşen her şeyi yapıyoruz. İnsanların evden çıkmamalarını istiyoruz. Biz her zaman ihtiyaçların karşılanması için ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Bu hastalıktan kurtulmanın en önemli yolu temastan kaçınmamız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER