Şemdinli'de 'Öğretmenler Günü' Gecesi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde öğretmenler günü, düzenlenen geceyle kutlandı. İlçede görev yapan öğretmenler müzik eşliğinde doyasına eğlenerek stres attı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ (Hakkari),(DHA)

Öğretmenler için düzenlenen geceye Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Tugay Komutanı Ali Salnur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik ve öğretmenler katıldı

Program, Şemdinli Öğretmenler Evi'nde düzenlenen yemeğin ardından Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Şemdinli İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, " hepimizin bildiği gibi bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Eğitim ordumuzda binlerce genç öğretmenimiz hep birlikte cahillikle mücadele etmek için bizlerle beraber savaşmaktadır. Hepinizin bildiği gibi 2 ay önce Şemdinli ilçemize atandık ve tüm öğretmen arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz ile birlikte bu uğurda eğitim alanlarında çalışmak üzere köy kasaba demeden alanda dolaştık, dolaşıyoruz. Hepinizin sıkıntılarını ve sorunlarını yerinde irdeleme, sorunlarını yerinde görme yöntemiyle sorunlarından haberdar olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaymakam Murat Öztürk: ' burada sizlere o kadar çok muhtaç öğrenciler, sizlere o kadar muhtaç aileler var ki… '

Kaymakam Murat Öztürk devamla; " Tabi şu bizi ziyadesiyde memnun ediyor. Öğretmenlerimizin genç ve heyecanlı olması, çocuklarımız için Şemdinli halkı için bize bir avantaj vesilesi oluyor. Tabi ki, ilk atandığınızda belki arkadaşlar Şemdinli'ye çıktığınızda yeni atananlar için söylüyorum, hafif bir buruk sevinç yaşamışsınızdır. Ama burada sizlere o kadar çok muhtaç öğrenciler, sizlere o kadar muhtaç aileler var ki; bunların hepsini bizlerle birlikte sizlerde görüyorsunuz. Ortalama nüfusumuz 5 - 6 hatta bunun üstünde çok öğrencilerimiz vardır. Adeta çöle susamış vaha gibi sizlere gerçekten susamışlar” dedi.

Öztürk: 'Düşenin, yada sendeleyenin omzuna hep birlikte gireceğiz, kolundan hep birlikte tutup tekrar aşkla, şevkle eğitim için kaldırmaya çalışacağız'

Kaymakam Murat Öztürk, "Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın bize tahsis ettiği öğretmen kadrosu, yanılmıyorsam 224 civarındaydı. Bu ilçemiz için gayet olumlu bir durumdur. Eğitim ordumuza 224 nefer kattık. Ama alınacak o kadar çok yolumuz var ki, alanda gördüğümüz şeyler, gerçekten işimizin ne kadar zor olduğunu bizlere gösteriyor. Aklınıza ben ne yapabilirim şeyi gelmesin arkadaşlar. Sizler o kadar şey yapabilirsiniz ki, değişimin, dönüşümün umudu sizlersiniz. Bunları geçmişte sizlerde öğrenci olarak bulunduğunuz dönemlerde idrak etmişsinizdir. Baktığınız zaman yöremiz kırsal bir alan ve demin de söylediğim gibi gerek ekonomik gerek sosyal açıdan sizlere aç öğrenciler, sizlere aç aileler var. Sizler onlara yol gösterecek rehberlik edeceksiniz. Hep birlikte edeceğiz. Düşenin, yada sendeleyenin omzuna hep birlikte gireceğiz, kolundan hep birlikte tutup tekrar aşkla, şevkle eğitim için kaldırmaya çalışacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenler düzenlenen gecede okunan şarkılara eşlik edip, stres attı.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER