Üniversite sınavının ilk etabında fazladan 30 dakika süre verilecek

Korona virüsü sürecindeki normalleşme planlarıyla ertelenen üniversite sınavı tarihi öne çekildi. YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversite sınavının ilk ayağında fazladan 30 dakika verileceğini ve barajın 10 puan düşürüldüğünü açıkladı.

Üniversite sınavının ilk etabında fazladan 30 dakika süre verilecek

Korona virüsü salgını öncesi 20-21 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan ancak mart ayının sonunda virüs nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen üniversite sınavı bu kez öne çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı normalleşme planına göre 27-28 Haziran’da yapılacak 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için bu yıla özel bazı kurallar getirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın açıkladığı bilgilere göre, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170’e çekildi.

Saraç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “YKS’nin ilk olarak belirlenen tarihinden bir hafta sonra bu sınav yapılacaktır. Adaylarımızın endişeye kapılmamalarını gerektiren önemli bir diğer husus da bu yıl sınava girecek öğrencilerin, geçtiğimiz yıllara nazaran daha az konudan/müfredattan sorumlu tutulacağıdır. Bu yıl yapılacak olan YKS’de öğrencilerimiz lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulacaktır. Bu durum yalnızca bu yıla mahsustur. Öğrencilerimizin sınavda muaf tutulacağı bölümler, toplam müfredatın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER