YÖK'ün 'Türkoloji' protestosu: Yeni Fransızca bölümlere öğrenci yok!

YÖK, Fransa'da hiçbir üniversitede 'Türkoloji bölümü bulunmadığı' ve 'istihdam konusunda sıkıntı yaşandığı' gerekçeleriyle yeni açılan 16 Fransızca bölümüne öğrenci alınmamasına karar verdi.

YÖK'ün 'Türkoloji' protestosu: Yeni Fransızca bölümlere öğrenci yok!
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan ve henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasına karar verdi.


Kararın alınma gerekçesinin “mezun-istihdam ilişkisi” ve Fransa ile “mütekabiliyet”ten kaynaklandığı belirtildi. Buna göre Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı / Türkoloji bölümü bulunmuyor. Türkiye’de henüz öğrenci almaya başlamamış olan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı sayısı ise 16.

ÖĞRENCİSİ OLAN BÖLÜMLER DEVAM EDECEK

Yükseköğretim sisteminde öğrencisi olan ve eğitim öğretimi sürdüren toplam 19 Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı bulunuyor. Öğrenci alan mevcut bölümler eğitim öğretimlerine hiçbir aksama olmadan devam edecek, henüz öğrenci almamış olan Fransız Dili ve Edebiyatı ile Fransızca öğretmenliği bölümleri de bu karar kapsamına alındı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER