Akaryakıta yüzde 9 ÖTV zammı

Benzin ve motorinde pompa fiyatına yüzde 9 zam geldi. Zamlar bugünden itibaren uygulanacak.

Akaryakıta yüzde 9 ÖTV zammı
Hükümetin, seçimlerin hemen öncesinde başlattığı ÖTV artışını akaryakıt pompa fiyatlarına yansıtmama uygulamasında yeni düzenlemeye gidildi. Akaryakıta bugünden itibaren ÖTV zammı geldi.


Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi nedeniyle pompa fiyatları yüzde 9 zamlanacak.

Belirlenen yeni ÖTV oranları Resmi Gazete’de yayımlandı ve akaryakıt pompa fiyatları yeniden belirlendi.

Buna göre; motorinin litre fiyatı 45, benzinin 50, LPG’nin de 30 kuruş arttı.

LİTRE FİYATLARI

Benzin fiyatları zam gelmeden önce İstanbul’da ortalama 6,27 kuruştan satılırken bugünden itibaren 6,77 liraya yükseldi.

Ankara’da dün 6,33 liradan satılan benzin fiyatı gelen 50 kuruşluk zamlA 6,88 kuruşa yükselirken İzmir’de ise 6,28 liradan satılan benzin, bugünden itibaren 6,78 liraya yükseldi.

Motorin fiyatlarına da 45 kuruş zam geldi. Gelen zam sonrası İstanbul’da motorin fiyatı 5,72 liradan 6,17 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir’de ise motorinin litre fiyatı 5,75 liradan 6,20 liraya geldi.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVAM EDİYOR

Geçen mayıs ayından itibaren akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemine geçilmişti. Hem döviz hem de petrol fiyatlarındaki ilave artışlar tüketiciye yansıtılmamıştı. Bu sistem devam ediyor ancak 21 Mayıs’ta uygulanmaya başlanan bu sistemde, o tarihten bu yana ÖTV’de meydana gelen erime nedeniyle bugünkü düzenlemeye gidildi ve ÖTV tutarları yukarı çekildi. Güncellenen oranlarla eşel mobil sistemi devam edecek. Yeni bir karar alınıncaya kadar döviz ve petrol fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarına yansımayacak. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER