Trump: Brunson için Türkiye'ye hiçbir şey ödemeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter mesajında Türkiye ile Brunson müzakerelerinin çöktüğünün ve yeni yaptırımların sinyalini verdi. Brunson'dan 'ABD'yi vatansever bir rehine olarak temsil etmesini' isteyen Trump, "Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz ama Türkiye konusunda kesintiye gidiyoruz" dedi.

Trump: Brunson için Türkiye'ye hiçbir şey ödemeyeceğiz
ABD ile yaşanan rahip Andrew Brunson krizi dinmiyor. ABD Başkanı Donald Trump, dün TSİ 02.30’da Türkiye konusunda yeni bir tweet attı.


Trump şu ifadeleri kullandı: “Türkiye uzun yıllar boyu ABD’den faydalandı. Şu an harika Hıristiyan pastörümüzü rehin tutuyorlar; şimdi artık ondan, ülkemizi harika bir vatansever rehine olarak temsil etmesini istemek durumundayım. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz ama Türkiye konusunda kesintiye gideceğiz!”

‘KESİNTİ’ NE ANLAMA GELİYOR?

Washinton’da dün yapılan kabine toplantısında, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’ın ‘Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde yeni yaptırım kararı alabileceklerini’ söylemiş; “Brunson’ı bir an önce serbest bırakmazlarsa yapmayı planladığımız daha çok şey var” demişti.

Trump’ın, Brunson için ‘artık bir rehine’ ifadelerini kullanması ve “Türkiye konusunda kesintiye gideceğiz” demesi de, müzakarelerin çöktüğünün ve bu çerçevede yeni yaptırımların habercisi olarak yorumlandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER