Barzani'den birlik çağrısı: Boyun eğmeyeceğiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı Mesud Barzani, Iraklı Kürtlere birlik olma çağrısı yaptı. Barzani, "Bir kez daha yineliyoruz, hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Barzani'den birlik çağrısı: Boyun eğmeyeceğiz
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, “Bir kez daha yineliyoruz, hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” dedi. Barzani, partisi KDP’nin 72’nci kuruluş yıldönümü için düzenlenen törendeki konuşmasında, Iraklı Kürtlere birlik çağrısı yaptı.


‘YENİ SAYFA AÇMANIN VAKTİ’

Iraklı Kürt lider, “Tüm partilerin kendilerini gözden geçirip yeni bir sayfa açmasının vakti geldi” dedi; KDP’nin tüm partilerle işbirliğine açık olduğunu söyleyip ‘geçmişteki başarıların birlik sayesinde geldiğini’ vurguladı.

‘KDP TÜM BİLEŞENLERİ KAPSIYOR’

Barzani, partisinin 72’inci kuruluş yıldönümünde, “KDP herkesin partisi, tüm dinlerin, mezheplerin partisidir. KDP bölgemizde ve Irak’ta tüm bileşenleri kapsayan bir parti olma özelliğini taşıyor” ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEN SONRA REFORM ÇAĞRISI

Iraklı Kürt lider, 30 Ekim’de yapılması planlanan bölgesel parlamento seçimlerinin iptal edilmesi çağrısına da karşı olduklarını söyledi. Barzani, şeffaf ve adil seçim çağrısı yaptı; seçimlerden sonra bölgede reform yapılması çağrısında bulundu. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER