İddia: Katar Türkiye'den arsa satın alacak

Katar'ın Türkiye'ye yapacağı 15 milyar dolarlık yatırım hangi alanlara yansıyacak? Star yazarı Ersoy Dede, Katar'ın bir dizi sektörde faaliyet göstermenin yanı sıra Türkiye'de arsa alacağını yazdı.

İddia: Katar Türkiye'den arsa satın alacak
Ekonomik açıdan kritik bir zamanda Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapma kararı alan Katar’ın ‘İstanbul ve Türkiye’nin birkaç farklı şehrinde arsa alacağı’ öne sürüldü. İddia, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ersoy Dede’nin bugünkü köşesinde yer aldı.


Dede, Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapma kararını, birçok Körfez fonuna hukuk danışmanlığı yapan Sinan Civriz’e sordu. Civriz, Katar’ın enerji, gayrımenkul ve gıda sektöründe faaliyet göstereceğini Türkiye’de arsa alacağını söyledi. Ersoy Dede’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bilindiği üzere Katar, Türkiye’de yeni değil.. Abank ile bankacılık sektörüne girmişti.. Ardından QNB ile Finansbank’ı aldı. Sonra beIN ile Digiturk’u.. Yaklaşık 2,75 milyar euro Finansbank için, 1,4 milyar dolar da Digiturk için verdi.. Boyner’de, BMC’de ve daha pek çok markanın içinde de ortaklıkları var.. Peki şimdi ne yapacak?.. Yani bu 15 milyar dolarlık yeni doğrudan yatırım paketinde neler olacak?

Sinan Civriz’e göre bu yatırımlar; başta doğalgazın katma değer olarak kullanılacağı enerji projeleri olmak üzere, gayrimenkul ve gıda üretim tesisleri yapımına odaklı olacak. Ayrıca, İstanbul ve Türkiye’nin birkaç farklı şehrinde arsa alacaklar.. Ama benim dikkatle takip edeceğim süreç, Katar’ın başta Londra olmak üzere başka ülkelerdeki fonlarını nasıl Türkiye’ye çekeceği.. Katar’ın dünyada farklı farklı kalemlerde, 600 milyar dolar civarında yatırımı var.. Ve şu anda kendini en fazla güvende hissettiği ülke Türkiye.. Elbette bunun sonuçlarını müspet anlamda göreceğiz..” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER