Bakan Bilgin: Umarım asgari ücrette beklentileri karşılarız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretle ilgili "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Bakan Bilgin: Umarım asgari ücrette beklentileri karşılarız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bayburt Valiliği'ni ziyaret etti. Bilgin, Vali Cüneyt Epcim ve yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Bilgin valilikteki programının ardından esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafa asgari ücret beklentilerini soran Bakan Bilgin, "Çalışanların rahat nefes alabileceği bir rakam ümit ediyorum" dedi. 

DHA'daki habere göre Bilgin, asgari ücretle ilgili "Yarın asgari ücret toplantısı var. Bu toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce açıkladım. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz. Tabii esnaf da 'Ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın' diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği, rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Bakan Bilgin esnaf ziyaretinin ardından Kayışkıran mevkiindeki belediyeye ait Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Bilgin buradaki incelemelerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER