Depremzedeye ÖTV'siz araç talebi

Depremde onbinlerce kişi evini ve arabasını kaybetti. Yaralar sarılmaya çalışılırken, yeni bir öneri geldi: "ÖTV'siz araç."

Depremzedeye ÖTV'siz araç talebi

Deprem bölgesindeki ticaret odaları, depremzedelere "ÖTV'siz araç alımı hakkı" verilmesini istiyor. Talep Ticaret Bakanlığı'na iletildi.

NTV'de yer alan habere göre, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, bu durumda olan depremzedeler için ÖTV'siz araç alımı hakkının verilmesi önerisinde bulundu. Talep Ticaret Bakanlığı'na da iletildi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, konuyla ilgili şunları söyledi: "İnsanlar kendi işyerini, evini ve azımsanmayacak rakamda kişi de binek otosunu veya ticari vasıtasını kaybetmiş durumda. Deprem fdelaketi yaşayanların yüzde 25'inde bu durum söz konusu. 

ÖTV'siz bir kereye mahsus araç alması konusunda çözüm bekliyoruz."

Hatay'ın nüfusu deprem öncesinde 1 milyon 900 bin civarındaydı. Şu an gönüllülerle birlikte toplam nüfusun 700 bin olduğu tahmin ediliyor. Bölgeden gidenlerin geri dönmesi için özellikle kadın girişimcilere destek verilmesi talep ediliyor.

Çinçin, "Bizim burada beklentimiz ve talebimiz kadın girişimcilere bir pozitif ayrımcılık istiyoruz. Tersine göçü kadınlar başta olmak üzere tekrar başlatmak gerek" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER